ERZURUM Haber Girişi : 18 Kasım 2022 10:37

Ülkelerinde antrenman havuzları kalmayan Ukraynalı işitme engelli yüzücüler Erzurum'da kampa girdi

Ülkelerinde antrenman havuzları kalmayan Ukraynalı işitme engelli yüzücüler Erzurum'da kampa girdi

 

 

 

 

Erzurumbulten-Rusya'nın bombalı saldırıları sonucu ülkelerinde antrenman havuzları bile kalmayan Ukraynalı İşitme Engelli Milli Takımı Erzurum'da kampa girdi. Kamp yapan sporcular, akıllarında ülkelerindeki savaşla birlikte Arjantin'de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Halkın ve askerlerinin Ukrayna'da kendilerinin de havuzda savaş verdiklerini söyleyen Baş Antrenör Evgeny Sigalov, "Her şeye rağmen Arjantin'de madalyaları toplayacağız" dedi.

 

SAVAŞTAN UZAK

 

 

   

Deniz seviyesine 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi'nin 2 bin 500 metresindeki bir otelde kampa giren Ukrayna İşitme Engelli Milli Takımı dağda kondisyon çalışmaları ile enerji depolarken, 1900 metre yükseklikteki Tam Olimpik Yüzme Havuzunda da kulaç atıyor. Rusya'nın bombalı saldırıları sonucu ülkelerinde antrenman yapacak bir havuzları bile kalmayan Ukraynalı yüzücüler ilk kez kamp için Erzurum'a geldi. Kampın 23 Kasım'da biteceğini söyleyen Milli Takım Baş Antrenörü Evgeny Sigalov, "Ülkemiz savaşta olduğu için buraya geldik. Zaten orada yüzecek bir havuzumuz da kalmadı. Savaştan uzak 5'i kadın toplam 17 işitme engelli sporcumuzla Erzurum'da kampa girdik. Geçen mart ayında buradaki 11 sporcumuz Brezilya'da 10 altın, 10 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı. 2023 yılının ağustos ayında Arjantin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlanıyoruz. Halkımız ve askerimiz Ukrayna'da bizde havuzda savaşıp madalyaları toplayacağız" diye konuştu.

 

 

AKLIMIZ ORADA

 

Sporcuları ile işaret dilini kullanıp, "Biz buradayız kalbimiz ve aklımız Ukrayna'da" diyen Milli Takım Teknik Direktör Volodymyr Zinenko, "Ülkemizde 9 aya yakındır savaş var. Sporcularımızın savaş baskısından kurtulmaları ve moralleri için ne lazımsa yapıyoruz. İster istemez belirsizliğin stresini yaşıyorlar. Bu yıl Brezilya'da 10 altın, 10 gümüz ve 9 bronz madalya aldık. 2023'ün Ağustos ayında Arjantin'de dünya şampiyonası var. Şu an Erzurum'da ona hazırlanıyoruz. Orada da çok madalya kazanacağımıza inanıyorum. Günde 4 saat yüzme ve kondisyon çalışması yapıyoruz. Tesisler ve kaldığımız otel çok güzel. Erzurum'a ilk kez geliyoruz ama çok beğendik" dedi.

 

 

 

SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUM

 

 

 

Kampın en küçük sporcusu ve Teknik Direktör Volodymyr Zinenko'nın 8 yaşındaki kızı Alisa Zinenko ise aklında hep annesinin olduğunu söyledi. Zinenko, "Yüzmeyi çok seviyorum. Altı tane altın madalyam var. Ama ülkemizin savaşta olmasından dolayı çok üzülüyorum. Akşam odama çekildiğimde ülkemde neler oluyor internetten takip ediyorum. Babamla ben buradayız ama annem orada. Çok çabuk savaşın bitmesini istiyorum. Eski hayatımızı çok özledim" diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.