ERZURUM Haber Girişi : 18 Eylül 2022 08:46

Oltu'daki cağ kebap fabrikası seri üretime başladı

Oltu'daki cağ kebap fabrikası seri üretime başladı

 

 

 

Erzurumbulten-Erzurum'un Oltu ilçesinde bir süre önce açılan cağ kebap fabrikasında seri üretim başladı. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan fabrikada hazırlanan cağ kebapları, vakumlanarak soğuk zincir sayesinde talepte bulunan lokanda ya da restaurantlara ulaştırılıyor. İşletme müdürü Kenan Çakmak, günlük 250 koyun kesme kapasitesine sahip fabrikada marine edilen kebaplık etlerin 2 ila 50 kilogramlık batonlara takılarak paketlendiğini söyledi. 

 

 MÜSİAD Erzurum Şubesi üyelerinin girişimleriyle Oltu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılan cağ kebabı fabrikasında seri üretime geçildi. Yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla günlük 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan fabrikada, küçük şişler ya da 2 ila 50 kilogramlık batonlar halinde etler marine ederek hazırlanıyor. Talebe göre 250 gram şişler halinde hazırlanan cağ kebaplık etler, yarı pişmiş halde vakumlanarak talepte bulunan işyerlerine gönderilirken, 2 ila 50 kilogramlık batona sarılan etler ise çiğ olarak talepte bulunan işyerlerine teslim ediliyor. 

 

Oltu Cağ Kebap Fabrikası İşletme Müdürü Kenan Çakmak, günlük 250 küçük baş hayvan kesimine sahip olan tesiste kesimlerin İslami usullere uygun yapıldığını söyledi. Çakmak, "Kesimi yapılan hayvanların etleri cağ kebaba uygun olacak şekilde fazla yağları ve beze kısımları temizleniyor. Daha sonra ürünümüzü marinasyon sürecine aktarıyoruz. Marina edilmiş ürünlerimizi bir yada iki gün süreyle bekletilip 2 kilo ile 50 kilo arasında baton cağlara takarak müşterilerimizin isteği doğrultusunda ister parkende ister paketlenmiş olarak gönderiyoruz. Tatari dediğimiz yaklaşık yüzde 70 pişmiş yüzde 30 pişmemiş olan ürünlerimizi koruyucu atmosferde paketliyoruz. Raf ömrünü yaklaşık bir aya kadar uzatıyoruz. Müşterilerimiz gönül rahatlığı ile paketli ürünlerimizi tüketebilirler" dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.