ERZURUM Haber Girişi : 03 Ekim 2022 11:07

Kanser için farkındalık oluşturdular

Kanser için farkındalık oluşturdular

 

 

 

 

Erzurumbulten-"Tüm dünyada her yıl Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak değerlendirildiğini dile getiren İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Gürsel BEDİR, Sağlık Müdürlüğünün Ekim ayını vatandaşların dikkati kanserler ve kanserden korunma yollarına çekmek için değerlendireceklerini belirtti. Ay boyunca Erzurum genelinde etkinliklerin planlandığını ve ücretsiz meme ve rahim ağzı kanseri taraması yapan tırın tüm ilçelere ziyarette bulunacağını ekledi. Tüm sağlık çalışanlarının vatandaşlarımızı kanserle ilgili bilgilendirmek ve taramalarını yapmak üzere hazır olduğunu, vatandaşlarımızdan sağlık kurumlarına başvurmalarını bekledikleri söyledi.  

 

Nitekim 1 Ekim günü Havuzbaşı Kent Meydanında başlatılan çalışmalarda etkinliğe katılan vatandaşlara kanserden korunma, meme kanseri ve ücretsiz kanser taramaları konusunda bilgi verildi ve meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri  taramaları yapıldı. Bununla birlikte renkli zamanlar geçirildi. Katılımcılara tüm dünyada meme kanserinin simgesi olan pembe kurdeleler takıldı, pembe renkli çerçevelerle hatıra fotoğrafları çekildi. Vatandaşlar çekilen fotoğraflarla sevdiklerine ve  kadınlarımıza taramanın önemini anlatan mesajlar gönderdiler.

 

 

Etkinliğe Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Atatürk Üniversitesi  Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay, tüm Sağlık Müdürlüğü başkan ve başkan yardımcıları ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma, Mareşal Çakmak  Hastaneleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bashekim, başhekim yardımcıları, müdürleri teşrif etti. Sayın Akçay meme kanserinin erken teşhisinde taramaların ve KETEM’in önemine vurgu yaptı. Sağlık Müdürü Dr. Bedir ve etkinliğe katılan misafirlerimize meme kanserinde  erken tanının önemini anlatmak ve farkındalığı artırmak amacıyla pembe kurdele takarak farkındalık zinciri başlatıldı. Vatandaşlarımız ve sağlık çalışanları da farkındalığı arttırmak amacıyla sosyal medyada paylaşımlarıyla destek verdi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.