GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2023 11:47

Camide şeytana uydu

Camide şeytana uydu

 

 

Ağrı'da öğle namazı için camiye gelen bir vatandaşın, cemaatle namaz kılarken secdeye gittiği sırada hemen arkasına bıraktığı poşet çalındı. 600 lira parası ile zihinsel engelli çocuğu için aldığı kıyafetleri çalınan şahıs, firari olan hırsızdan şikayetçi oldu. Namaz bittikten sonra poşeti bıraktığı yerde göremeyen Hasan Ünal (46), cami imamı ile izlediği güvenlik kamera görüntülerinde soyulduğunu anladı.

 

 

 

 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Ahmedi Hani Camisine 27 Ocak günü öğle vakti gelen evli bir çocuk babası Hasan Ünal, elindeki siyay poşeti duvarın dibine bırakıp hoca ve cemaatle birlikte namaza başladı. Bu sırada namaz kılma bahanesi ile camiye gelen bir kişi Hasan Ünal'ın yanında safa girdi ve namaz kılma pozisyonu aldı. Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde poşetin sahibi secdeye gittiği sırada hırsız saftan çıkıp hemen arkada duran poşeti alarak camiden hızlı uzaklaştı.

 

 

 Namazın bitmesinin ardından arkasına bıraktığı poşeti bulamayan Ünal, caminin imamı ile güvenlik kameralarını izledi. Görüntülerde, cemaatin secdeye gittiği sırada poşetin kimliği belirsiz kişi tarafından çalındığını gördü. Çantasında yaklaşık 600 lira para ile engelli olan 20 yaşındaki oğlu için aldığı pijama, bere, atkı ve eldiven bulunduğunu belirten Ünal, emniyete giderek şüpheliden şikayetçi oldu.

 

 Yaşananları anlatan Hasan Ünal, "Mübarek Regaip Kandil günüydü. Zihinsel engelli olan 20 yaşındaki oğluma pijama, eldiven, atkı, bere ve çorap aldım. Bunlar 400 lira tuttu. Bin liram vardı. 600 lirayı da poşetin içine bıraktım. Namaz kılmak için ilçe merkezindeki camiye girdim. Elimdeki poşeti hemen duvarın dibine bıraktım ve hemen önünde namaz kılmaya başladım. Namaz bittikten sonra poşetin olmadığını gördüm. Durumu imama söyledim gidip kamera görüntülerine baktık. Poşeti, namaz kılma bahanesi ile yanıma gelen bir kişi ben secdeye gittim sırada alıp kaçtığı görülüyor. Kendisinden şikayetçi oldum. Evladım için çok üzüldüm. Üşüdüğü için onları almıştım. Geçimimi yazın inşaatlarda çalışarak sağlıyorum" diye konuştu.

 

 

 

 Şikâyet üzerine polis, şahsın yakalanması için çalışma başlattı.