Gün doğumu ve batımının bu yüksek tepeden izlenirken oluşturduğu büyüleyici atmosferin fotoğraf çekimlerinin sürekli olmasını sağladığını ifade eden Kılıçoğlu, “Tüm mevsim koşullarında farklı fotoğraflar çekebildiğimiz Zerzevan Kalesi için özellikle fotoğraf çekim saati yok diyebilirim. Günün her saatinde fotoğrafik açısından zengin olan kalede önceden yaptığımız planlamaya göre saat aralıkları belirleyerek geliyoruz. Gün doğumu ve batımında güneş ışınlarının eğik açıyla geldiği zaman diliminde siluet fotoğraflar ile ışığın geliş yönüne doğru yapıların fotoğrafını çekerken, öğle saatlerinde güneş ışınlarının dikey geldiği ve hiç gölge olmadığı zaman diliminde ise tüm alanı fotoğraflamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Gün batımından hemen sonra başlayan mavi saatte çekilen fotoğraflar sonrasında yıldız ve Samanyolu fotoğrafları çektiklerini aktaran Kılıçoğlu, “Zerzevan Kalesi, ışık kirliliğinin az olduğu bir yerde olduğu için bu tür çekimler için son derece elverişli. Mart ve eylül ayları kuzeyyarım kürede Samanyolu fotoğrafları için en uygun zaman. Biz de bu zaman diliminde belirli aralıklarla gelerek Zerzevan Kalesi’nde çıplak gözle de görülebilen Samanyolu’nu Zerzevan Kalesi ile birlikte fotoğraflamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu alan astro fotoğrafçılık için çok uygun bir eğitim alanı. İlk defa astro fotoğraf çekecek olan fotoğraf gönüllüleri ilk çekimlerini burada yapabiliyorlar.
Bundan sonra da düzenli olarak Zerzevan Kalesi’ni fotoğraflamaya ve gün doğumu ve batımını izlemeye buraya gelmeye devam edeceğiz. Herkesi de bekliyoruz” şeklinde konuştu.