Türkiye’nin ilk ve tek cağ kebap fabrikası Oltu’da hizmete açıldı

 


Erzurumbulten-  Türkiye’nin ilk cağ kebap fabrikası Erzurum'da açıldı

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi üyelerinin girişimleriyle kurulan ve yaklaşık 50 milyon liraya mal olan Erzurum'un Oltu ilçesindeki Cağ Kebabı Fabrikası törenle açıldı. Fabrikanın açılışında davetlilere 200 kiloluk cağ kebabı ikram edildi.

 Erzurum (MÜSİAD) Müstakil İşadamları Derneği üyeleri tarafından 2020 yılında yapımına başlanan Türkiye'nin ilk çağ kebap fabrikası OLET hizmete açıldı. 50 milyon liraya mal olan cağ kebap fabrikası soğuk zincirle Türkiye'nin dört bir yanına ister pişmiş ister çiğ olarak cağ kebabı gönderilecek. Oltu Cağ Kebabı Fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kavaz açılışta davetlilere fabrika hakkında bilgiler verdi.

 

 MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, 20 baba yiğit olarak başlatmış oldukları Oltu Cağ Kebap Fabrikasının 2020 yılında temelini attıklarını, 2022 Temmuz ayının son günü açılış kurdelesini kestiklerini belirtti. Demir, "Fabrikayı açmamızın sebebi bölgedeki küçük baş hayvan varlığını artırmak ekonomiye ve istihdama  katkı sunmak. 35 milyon yatırım, 15 milyonda işletme maliyeti olmak üzere toplam 50 milyona mal olan fabrikamız ilçemize hayırlı olsun. Yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza Oltu OSB'de yerler bedava. Yatırımcıların yanındayız. bu yatırımda bizlerden desteklerini esirgemeyen Erzurum Valisi Okay Memiş'e, Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Belediyesi Başkanı Necmettin Taşçı ve MÜSİAD üyelerine teşekkür ediyorum. Burada kentteki cağ kebapçılara ve restoranlara et satışı, 250 gramlık cağ kebabı da vakumlanarak marketlerde satılıp ihraç edilecek" diye konuştu.

 

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 20 ortağın bir araya gelip kentin marka değerlerinden olan Oltu Cağ Kebabı Fabrikasını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Aydemir, "Oltu organize sanayisinde özel yatırımlar olacak ve böylelikle onlar, yüzler ve binler buralarda çalışacak diye bir gayret koyacağız ortaya" dedi.

 

 Fabrikasının açılış kurdelesinin kesiminden sonra MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, Genel Başkan Mahmut Asmalı'ya Oltu'nun mührünün yer aldığı tabloyu, Türkiye'nin birçok şehrinden gelen MÜSİAD başkanlarını da Oltu Taşı tespih hediye etti.

 

 

 

 


01.08.2022 17:30:00