Bu da tabut mezarlığı

 

 

 

 

Erzurumbulten-Kahramanmaraş ’ta meydana gelen iki büyük deprem bölgedeki 10 ilde binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Yüzlerce kişinin defnedilmek üzere getirildiği Malatya Şehir Mezarlığında oluşan tabut mezarlığı, acının fotoğrafı olarak nitelendirildi. Defin işlemlerine mezarlıktaki güvercinlerde eşlik ediyor.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanan ve ili etkileyen depremde şu ana kadar Malatya’da bin 346 kişinin ölümüne, 6 bin 862 kişinin ise yaralanmasına neden oldu. Enkaz kaldırma çalışmasının devam ettiği Yeşilyurt ilçesindeki Malatya Şehir Mezarlığında ise her gün 20 ile 30 kişi arasında defin işlemi gerçekleşiyor. Görevliler, iş makineleri ile aralıksız mezar açarken cenazelerin getirildiği tabutlar mezarlıkta bir dağ gibi birikti. Depremde yaşamını yitiren yakınlarını defnetmek üzere Malatya Şehir Mezarlığına gelen Seyit Ali Özcanım, “Buradaki tabutlar bize Türkiye’nin gerçeklerini, felakette ne olduğunu, dünya malının hiçbir öneminin olmadığını, Türkiye’nin ortak acısını anlatıyor. Allah bütün milletimizden razı olsun. Acımıza ortak oldular” diye konuştu.

 

 

 

GÜVERCİNLER EŞLİĞİNDE UĞURLANIYOR

 

 

 

 

Depremde yaşamını yitirenler yakınları tarafından getirildiği mezarlıkta iş makineleri ile yan yana eşilen mezarlara defnediliyor. Mezarlıktaki her defin işlemine mezarlıktaki güvercinlerde eşlik ediyor. Defin işlemi bitine kadar güvercinler mezarın üzerinde uçup ya da çevresine konuyor.

 

 

 

 


13.02.2023 11:08:18