Başkan Sekmen, Adıyaman'daki çalışmaları değerlendirdi

 

 

 

 

Erzurumbulten-Kahramanmaraş 'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde en çok etkilenen Adıyaman'da çalışmaları takip eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremden 10 ilin içinde yer alan Adıyaman'da da çok sayıda bina yıkılırken bir çok bina ise hasar gördü.
Depremin hemen sonrasında sahada çalışmaları yakından takip eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, deprem sonrasında sahaya indiklerini ve canla başla çalıştıklarını söyledi.
Biran evvel yaraların sarılıp hayatı normale dönüştürmemizin gayreti içerisindeyiz
3 büyükşehir belediyesinden destek geldiğini ve bir çok belediyeden hizmet geldiğini aktaran Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç,"Evet, tekrar cümlemizin başı sağolsun, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Çok ciddi şekilde canlarımız gitti Allah rahmet eylesin onlara hepimizin başı sağolsun. Tabi depremden sonra hemen hızlı bir şekilde sahalara indik. O günden beri canla başla bir taraftan enkaz kaldırma bir taraftan koordinasyon bir taraftan vatandaşların sorunlarına eğilme noktasında gayret var. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bize yardım noktasında hemen buraya geldiler. Ciddi bir şekilde ekibiyle birlikte yine Ordu, Giresun, Şanlıurfa 3 tane büyükşehir 3 tane il buradalar. Allah hepsinden razı olsun"dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise şehrin yüzde 65'ine su verildiğini ve elektrik verilmeye devam ettiğini söyledi.

 


Biran evvel yaraların sarıp hayatı normale dönüştürme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Depremin ilk saatlerinden itibaren Adıyaman ilimizde başta valimiz, belediye başkanımız ve buradaki kamu yetkilileriyle beraber Adıyaman'da arama- kurtarma alt yapı lojistik hizmetleri ile yardımcı olmaya kurtarmak, alt yapı, lojistik hizmetleri yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Milletimizin başı sağolsun ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabır diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Tabi ülkemiz çok büyük depremde sarsıldı. 11 vilayetimiz 14 milyon insanımız depremden etkilendi. Ama bütün buna rağmen bizler çevre illerden AK Partili belediyeler olarak kardeşlerimizin yardımına koştuk. Ben ilk günden beri Ordu Belediyemiz, Erzurum Büyükşehir Belediyemiz, Şanlıurfa Belediyemiz, Gümüşhane Belediyemiz, Tokat Belediyemiz ve yine ilçe belediyelerimizle beraber bu bölgede etkin bir şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları yapılırken bir yandan da lojistik hizmetlere önem verdik. Gerek altyapı hizmetleri, gerek çadır dağıtımı, gerekse insanların barında yiyecek gibi ihtiyaçların giderilmesi noktasında önemli gayretler sarf ettik. Biran evvel yaralarımızı sarıp hayatı normale dönüştürmemizin gayreti içerisindeyiz bir yandan çalışmalar yapılırken arama- kurtarma çalışmalarımız etkin bir şekilde devam etti. Adıyaman Belediyemizin belediye yetkilileri ayakta kalanlar öncülük yaptılar çünkü burada ana hizmetlerin yerlerini onlar biliyor onların rehberliğinde o hizmetleri tamamladık şuanda şehrin yüzde 65'ine su vermiş durumdayız, elektrik verilmeye devam ediyor. Bu hizmetler etkin bir şekilde devam ediyor. Milletimize başta cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, cumhurbaşkanımızda zaman zaman arayarak buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı, bilgiler verdik." Şeklinde konutşu.
 


20.02.2023 10:09:25