ERZURUM Haber Girişi : 07 Nisan 2023 10:51

13 yaşında adını Türk spor tarihine yazdırdı

13 yaşında adını Türk spor tarihine yazdırdı

 

 

Erzurumbulten- İtalya'da düzenlenen 'Kısa Kulvar Sürat Pateni Avrupa Kupası Finalleri'nde, milli sporcu Defne Çiğdem (13), Gençler D kategorisinde bronz madalya elde ederek adını Türk spor tarihine yazdırdı. Gelecek için ümit vadeden Defne hedefinin bu başarıyı olimpiyatlara taşımak olduğunu söyledi.

 

Türkiye'nin 2011 yılında Erzurum'da düzenlenen 'Kış Üniversite Oyunları' ile tanıştığı Short Track (kısa kulvar sürat pateni) kısa sürede büyük başarılara imza attı. İlk olarak, 2022 Kış Olimpiyatı Oyunları ve Kanada'daki dünya şampiyonasında 6'ncılıkları olan Erzurumlu Furkan Akar, Avrupa arenasında bronz madalya alarak bu alanda büyük bir başarıya imza attı. Akar'dan sonra sahneye çıkan 7'nci sınıf öğrencisi Defne Çiğdem de 24- 26 Mart tarihleri arasında İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen  Kısa Kulvar Sürat Pateni Avrupa Kupası Finalleri'nde Gençler D kategorisi 777 metre mesafe yarışlarında 21 sporcu arasından üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Akar gibi adını Türk spor tarihine ilk olarak yazdıran Defne Çiğdem, Türkiye'nin gururu oldu. 

 

 

Erzurum'da yaşayan Bahar- Hakan Çiğdem çiftinin tek çocukları olan Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları Ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi milli sporcu Defne Çiğdem, hedefinde her sporcu gibi olimpiyatlarda derece elde etmek olduğunu söyledi. Bunun için hiç durmadan çalıştığını ve almış olduğu bu başarının kendisini umutlandırdığını ifade eden Çiğdem, "Ailemle, buz pistine artistik jimnastiğin yarışlarını izlemeye gelmiştik. Babama ben de bu spora başlamak istediğimi söyledim. Bu spora başladıktan sonra hocalarım benim sürat patenine daha yatkın olduğumu ve oraya gitmemi istedi. Böylelikle Kısa Kulvar Sürat Pateni ile tanıştım. İlk başladığım zaman 6 yaşındaydım. Çeşitli teknikleri öğrendikten sonra milli takımın altyapısına, B milli takımına girdim. 1,5 yıl sonra A Milli takımına seçildim. Şu an A milli takım ve THOM sporcusuyum. Bu madalyayı almak kolay olmadı. Zorlu günler geçirmiştik. Hedefim 2026 ve 2025'teki olimpiyat ve EYOF olacak" diye konuştu.

 

 Kazakistan'dan gelen ve 9 yıldır Erzurum'da milli takımı çalıştıran antrenör Artur Sultangaliyev, Milli sporcu Defne Çiğdem'in yaklaşık 1.5 yıl önce milli takıma alındığını belirterek şunları söyledi:

 

"Daha önce altyapıda çalışırken çok dikkatimi çekti. Teknik ve kayış olarak diğer sporculara göre farklı bir şekilde gözlemledim. Dolayısıyla milli takıma çektik. Milli takıma geldikten sonra kızımız daha çabuk bir şekilde gelişmeye başladı. Bu sene Danube yarışlarında madalya kazanmaya başladı hatta kendi kategorisinde birinciliği de var. Ama bu Avrupa kupa finali çok büyük bir müsabaka. Defne burada bronz madalya kazandı. Tabi bu Türkiye'de kızlar arasında ilk bir madalya, tarihi bir başarı. Bunun sadece bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Önümüzde daha büyük müsabakalar var. Kızlarımız özellikle takımda az olduğu için kızları daha fazla önemsiyoruz. 2-3 sene sonra kızlarımızdan daha da güzel bir başarı bekliyoruz." Kızı ile her zaman gurur duyduğunu söyleyen anne Bahar Önal Çiğdem ise "İtalya'daki yarışlarında kızım Defne Çiğdem Avrupa üçüncüsü olarak Türkiye'yi ve bizi çok gururlandırdı. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu başarı Türk tarihinde bir ilk. Türkiye'ye çok güzel bir madalya getirdi. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.